20 Tips How to Feel Like Your Favourite Princess 👸

20 Tips How to Feel Like Your Favourite Princess Blog de la Licorne

Pekný piatok želám všetkým ^^~

Keďže čas doma nie a nie sa krátiť, pripravila som si pre vás nový článok, v ktorom vám predstavím novinky od značky Mad Beauty. Sama som sa k nej dostala iba náhodou, keď som si prezerala nové produkty, ktoré na Notino pribudli a veľmi ma ich tematika, predovšetkým Disney postáv, zaujala. Ako malá som nikdy nebola na tieto princeznovské veci, avšak obľúbenou princeznou sa pre mňa jedna predsa len stala - Belle z rozprávky Kráska a zviera.

Doteraz si pamätám na časopis Princezné - alebo čosi veľmi podobné - v českom jazyku. V tomto dievčenskom časopise tieto princezné figurovali v každom čísle. No a napokon, keď sme ešte my, narodení v 90. rokoch minulého storočia - a tí starší - boli malí, existovali videopožičovne. Môj bratranec - o rok mladší ako ja - z nej raz priniesol k starkej práve rozprávku Kráska a zviera a ja som ňou bola nesmierne očarená

Možno práve preto, že Belle ma ako obyčajné dievča s rozhľadom a duchaplnosťou, milotou, odvahou, zmyslom pre spravodlivosť a poriadok a jej nesmiernou dobrotou zaujala najviac. Celkovo mi tento príbeh pripadá z tých všetkých ako jeden z najmorálnejších. Niežeby ostatné z nich v istom slova zmysle neboli vierohodné a neniesli si so sebou žiadne morálne poučenie, to tým určite povedať nechcem.

Každopádne, už by sa tento monologický prehovor patrilo akosi ukončiť a prejsť k tomu, čo je v dnešnom článku tým podstatným. Aby to však nebola iba taká obyčajná a prázdna "písanina" (za túto vlastnú derivatému by som od svojich slovenčinárov určite dostala lexikálny pohlavok, haha), rozhodla som sa zverejniť aj zopár tipov ako sa cítiť ako vaša obľúbená princezná 👸

Mad Beauty Notino

• Na koláži môžete nájsť vyobrazené tieto produkty ↓

  1. Mad Beauty Beauty and the Beast Chip and Potts balzam na pery - no nie sú tento čajníček a šáločka jednoducho rozkošné? A navyše sú to balzamy na pery, ktoré nielen vašim perám dodajú hydratáciu a výživu, ale i sa budú vo vašej zbierke kozmetiky pekne vynímať.
  2. Mad Beauty Beauty Unicorn bomba do kúpeľa - niet nad relaxačný kúpeľ po namáhavom dni.
  3. Mad Beauty Aladdin Genie balzam na pery - a opäť tu máme zaujímavý dizajn balzamu na pery, tentokrát v podobe Aladinovej lampy.
  4. Mad Beauty Disney Princess Cinderella exfoliačná maska na nohy - pretože jemné a hebké chodidlá sú základom.
  5. Mad Beauty Disney Princess Belle upokojujúca plátenná maska s výťažkom zo šípovej ruže - upokojí pleť predovšetkým po čistení či inej podobnej procedúre.
  6. Mad Beauty Disney Princess Jasmine revitalizačná plátenná maska s výťažkom zeleného čaju - výborná detoxikačná maska pre zdravú pleť!
  7. Mad Beauty Disney Princess Ariel upokojujúca maska na oči - pretože aj okolie vašich očí potrebuje pozornosť.
  8. Mad Beauty Disney Princess Palette paletka očných tieňov - pre vytvorenie romantického denného líčenia.
  9. Mad Beauty Disney Villains Palette paletka očných tieňov - pre tie z vás, ktoré preferujú skôr tmavšie líčenie.

• Tipy ako sa cítiť ako princezná

1. Starostlivosť o pleť a telo ~ ako princezná by ste mali dbať aj o svoje vnútro, ale i svoj vzhľad! Nie však pre dobro druhých, ale pre dobro vás samých. Správna princezná vie, čo môže a nemôže použiť v rámci svojej starostlivosti o pleť, ktorú dokonale pozná. Používa produkty, ktoré sa o jej pleť skutočne starajú, poskytujú jej potrebnú hydratáciu, výživu a napokon i omladenie ~

2. Jemné líčenie ~ rozjasnená pleť, jemný poprašok púdru, zľahka červené šťavnaté líčka, upravené obočie, jemný rúž alebo lesk na pery a jemné zvýraznenie mihalníc ..

3. Jedálniček ~ so starostlivosťou o zovňajšok ide ruka v ruke i starostlivosť o vnútro. Netreba zabúdať na pravidelný a dostatočný pitný režim v pohode čistej vody alebo čajov. Ovocie a zelenina by mali taktiež tvoriť podstatnú časť vášho jedálnička - nielenže sú prospešné pre náš organizmus, ale i pre našu pleť ♥ Vyvarujte sa ťažkým, mastným, presoleným alebo presladeným jedlám a nápojom.

4. Čaj o piatej ~ jedným z veľmi podstatných činností a denných aktivít je, samozrejme, i čaj o piatej, ktorý ale môžete spokojne popíjať v rámci ktorejkoľvek inej hodiny, aká vám len vyhovuje. Ja milujem predovšetkým čaj ranný a čaj pred spaním ~

5. Dekorácie ~ prispôsobenie si vášho okolia je taktiež výborným spôsobom, ako si navodiť princeznovský opar. A nemusí to byť nutne iba ružová či trblietky. Môžu to byť rôzne ozdobné taniere, príbory, šperkovnice, vonné sviečky, umelé kvetiny, zrkadlá, perly a mnohé iné veci, ktoré sa vám s takýmto štýlom spájajú.

6. Šaty ~ čo viac vám pripomenie fakt, že ste princezná, ako pekné, nadýchané šaty? Alebo jednoducho niečo pekné, čo najradšej nosíte.

7. Klasická hudba ~ klasickú hudbu zbožňujem - hlavne skladby určené pre piano ♥ Takýto druh hudby vám tiež opantá myseľ a navodí pocit doby dávno minulej ~

8. Perly ~ pravé perly by si človek nemal kupovať, nakoľko mu môžu priniesť smolu - alebo takto sa to aspoň traduje. Každopádne vynikajúcou náhradou sú perly falošné, ktoré na prvý pohľad mnoho ľudí ani nerozozná a svoj účel splnia tak či onak. Ide predovšetkým o vás a o váš pocit :-)

9. Vzpriamené držanie tela ~ videli ste už niekoho z kráľovských rodín, kto by sa doslova hrbil? Ja osobne nie a nielenže jedna správna princezná by mala byť vyrovnaná ako prútik, ale navyše urobíte niečo dobré i pre svoje telo. Bolesť chrbta, krku či krížov časom pominie a zlepší sa tiež vaše dýchanie. Ja som so vzpriamenou pôzou začínala ešte na začiatku strednej školy, kedy som si povedala, že aj pre bolesti chrbtice - avšak nielen iba pre tie - sa jednoducho musím drilovať a usilovať sa o čo najrovnejšie, ale zato zdravé držanie tela.

10. Knihy a vzdelanie ~ princezná nečíta a nevzdeláva sa preto, lebo musí, ale preto, že chce a preto, že vie, že vzdelanie a múdrosť sú výsady a privilégiá, ku ktorým nie každý na tejto zemi, žiaľ, má prístup. Kultiváciou duše nadovšetko ~

11. Upravené nechty ~ okusané a neupravené či príliš dlhé a prezdobené nechty nie sú znakom princeznej.

12. Pomáhajte ostatným a buďte empatickí ~ a to nielen počas týchto ťažkých dní, ale všeobecne. Pomáhajme tým, ktorí to potrebujú a ktorí nás o to požiadajú. Urobme aspoň nejaký dobrý skutok. Darujme oblečenie a veci, ktoré už nechceme/nepotrebujeme tým, ktorí to potrebujú. Spomeňme si na psíkov v útulkoch a iné zvieratká, ktoré majú ťažké osudy. Vypočujme si človeka, ktorý sa potrebuje porozprávať. Zodvihnime ten papierik, čo nám spadol na zem, vhoďme ho do koša a netvárme sa, že nie je náš .. Áno, aj zdanlivé banality môžu pomôcť k tomu zmeniť tento svet ~

13. Vyberaný slovník a gramatika ~ nie, princezná určite nenadáva a nehreší .. Aspoň nie v spoločnosti druhých a starších. A taktiež dbá o správnu gramatiku - ak si nie je istá, tak si radšej poradí.

14. Napustite si vaňu s hŕbou bubliniek.

15. Pozitivizmus a úsmev na tvári.

16. Choďte pravidelne do prírody a predstierajte, že je to pozemok za vaším obydlím ~

17. Natrhajte si alebo si kúpte čerstvé kvety do vázy.

18. Premýšľajte o veciach, za ktoré ste vďační.

19. Voňavé a nadýchané posteľné prádlo.

20. Používajte kvetinové vody na pleť.

A oveľa, oveľa viac.

Aké sú vaše tipy na to, ako sa cítiť princeznou na vlastnej koži? :-)

2 komentáre:

  1. Super článek! Já osobně bych asi měla zapracovat na držení těla :DD A vůbec by neuškodilo zařadit do vého dne čaj o páté doplněný o čtení knížek :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem veľmi pekne za komentár ♥ Ja pravidelne cvičím, venujem sa aj jóge a pilatesu, takže držanie tela, chvalabohu, už je pre mňa samozrejmosťou :-) Čaj o piatej je vynikajúci nápad ♥

      Odstrániť