Starostlivosť o pleť a telo s Caudalie, Q+A, Bioderma a Swiss Smile

Zelená starostlivosť o telo s Q+A, Biodermou a Swiss Smile


* produkty poskytnuté za účelom recenzie


Pekný deň želám všetkým ~


V posledných dňoch sa dá vonku konečne znova dýchať. Počasie a pocitová teplota sú prijateľné, ľahký studený vánok vám robí spoločnosť takmer vždy, keď sa rozhodnete vytiahnuť päty z domu. Dni ako stvorené na opätovné produktívne fungovanie po vyčerpávajúcej vlne horúčav. Ja som sa dnes napríklad odhodlala k napísaniu recenzie na nové kozmetické produkty, ktoré som v rámci našej dlhoročnej spolupráce s Parfémy Elnino tento mesiac obdržala. Objednávku som zladila do zelenej farby. Konečne sa mi podarilo splniť si svoj dávny sen. Vyskúšať čokoľvek od francúzskej značky kozmetiky - Caudalie.


🌿 Produkty ukrývajúce sa v tejto objednávke


Caudalie Fleur De Vigne Jemný sprchový gél s kvetinovou vôňou


Začnem produktom, na ktorý som sa tešila tento mesiac najviac. Caudalie Fleur De Vigne Jemný sprchový gél s kvetinovou vôňou sa nachádza v 200 ml balení. Je vhodný pre všetky typy pokožky, vďaka vysokej znášanlivosti a šetrnosti aj pre tú citlivú. Neobsahuje mydlo, vďaka čomu pení menej, ale zato telo dokonalo očistí a zanechá ho hodvábne jemné. Sprchový gél by mal byť obohatený o aloe vera a jeho vôňa by mala pozostávať z bielej ruže, ružového korenia a vodného melónu.


Než samotný fakt, že som konečne mala možnosť vôbec vyskúšať niečo od Caudalie, ma však potešila svieža energická vôňa sprchového gélu, ktorá mi pripomína vidiek, na ktorom žila prababka a na ktorý sme tak často v minulosti chodievali ♥ A pokiaľ sa Vám vôňa spája s príjemnými spomienkami, to je najviac ♥


Bioderma Nodé Non-Detergent Fluid jemný šampón pre každodenné použitie


Druhým produktom určeným pre starostlivosť o telo je Bioderma Nodé Non-Detergent Fluid jemný šampón pre každodenné použitie. Prvýkrát som špeciálny šampón od Biodermy vyskúšala začiatkom tohto roka, keď som bola navštíviť našich. Aj moja mamina má, žiaľ, problémy s citlivou pokožkou hlavy a dáva si nesmierny pozor na to, aké vlasové produkty používa. Povedzme si pravdu, väčšina týchto produktov nemá zrovna priaznivé zloženie.


Jemný šampón Bioderma Nodé Non-Detergent Fluid je vhodný práve pre citlivú, ľahko podráždenú pokožku hlavy. Šetrne umýva všetky typy vlasov, aj tie najjemnejšie. Vďaka jeho jemnému čistiacemu základu pri umývaní chráni hydrolipidický film, čo zmamená, že pokožku hlavy nezbavuje lipidov. Zároveň môže byť požívaný aj ako udržujúca liečba po dermatologickej liečbe.  (zdroj) Jediné, čo by som na tomto šampóne zmenila, je to, že obsahuje parfumáciu. Inak mi vyhovuje - je účinný aj v malom množstve, vlasy nevysúša, pokožka hlavy nesvrbí ani nepáli


Mohlo by vás zaujímať ~ Každodenné líčenie s vintage značkou Max Factor


Q+A  Apple AHA exfoliačný gél s AHA kyselinou


Prejdime na produkty určené pre starostlivosť o pleť.  Q+A  Apple AHA exfoliačný gél sa okamžite stal v oblasti skincare mojím miláčikom. AHA a BHA-kyselinové produkty ja môžem. Je potrebné ich však používať s mierou a vedieť, akým iným zložkám sa pri ich používaní vyvarovať. Alfa-hydroxykyselinou tohto produktu je prirodzene sa vyskytujúca kyselina jablčná (Malic Acid), ktorá pleti poskytuje jemnú exfoliáciu a zároveň tak zlepšuje jej textúru. Spoločne s kyselinou mliečnou (Lactic Acid) napomáhajú regenerácii buniek. Extrakt z jablka zasa pôsobí ako antioxidant. Okrem týchto zložiek produkt obsahuje aj pantenol, kyselinu glykolovú či aloe vera. Exfoliačný gél by mal byť vhodný aj pre vegánov.


Gél sa nanáša na vyčistenú pleť v tenkej vrstve. Spočiatku môže na povrchu pleti zľahka páliť (ako sa stalo aj v mojom prípade). Nie je to žiaden neobvyklý jav. Pokožka si len potrebuje zvyknúť. Ak je ale tento pocit nepríjemný a pretrváva, produkt urýchlene z pokožky zmyte. Gél na pleti masírujte približne 20-30 sekúnd, následne ho opláchnite vodou. Používajte maximálne 3-krát do týždňa. Pleť je po použití dokonalo hladká a hebká, rozjasnená a jej tón je zjednotený.


    Mohlo by vás zaujímať ~ Meno ruže


    Q+A Green Tea Daily Toner čistiaca pleťová voda so zeleným čajom


    Ďalším produktom kozmetickej značky Questions + Answers je Q+A Green Tea Daily Toner čistiaca pleťová voda obsahujúca výťažok zo zeleného čaju. Ten je známy predovšetkým pre svoje upokojujúce účinky a významnú rolu antioxidantu. Jemné zloženie pleťovej vody je sprevádzané omladzujúcou aloe vera, upokojujúcou tasmánskou paprikou (Tasmanian Pepperberry) a kyselinou hyalurónovou.


    Pleťovú vodu pred použitím pretrasiem a nanášam ako bežný toner - aplikujem ju priamo na tvár a poťapkám, alebo z nej troška odlejem do dlaní a následne nanesiem na pleť. Pokožka je hydratovaná a vláčna. Produkt je vhodný pre všetky typy pleti a mal by byť vhodný aj pre vegánov. Nie je nijak parfumovaný.


    Mohlo by vás zaujímať ~ Valentínska objednávka z Parfémy Elnino


    Q+A Seaweed Peptide Eye Gel spevňujúci očný gél


    Nezabudla som ani na okolie očí. Q+A Seaweed Peptide Eye Gel spevňujúci očný gél sa nachádza v 15 ml tube a má príjemne chladivé, gélové zloženie. Peptid z morskej riasy napomáha okolie očí upokojiť. Peptidy nachádzajúci sa v tomto produkte je syntetizovaný z aminokyselín morských rias, ktoré sú základnou aktívnou zložkou redukujúcou vrásky. Zloženie je ďalej obohatené o aloe vera či hamamel (Witch Hazel). Gélové zloženie pomáha produktu sa do pokožky rýchlejšie vstrebať.


    Spočiatku som si myslela, že očný gél poputuje do koša, pretože pri kontakte s pokožkou ma očné okolie začalo nesmierne páliť. Musela som gél okamžite zmyť a dlho som rozmýšľala nad tým, či ho vôbec ešte vyskúšam. Momentálne ho používam ráno i večer, sem-tam sa ľahký pálivý pocit ešte objaví, ale nie je to nič hrozné. Znova by som si ho už ale nekúpila - pre istotu :-) Produkt by mal byť vhodný aj pre vegánov.


    Mohlo by vás zaujímať ~ Jarná romantická objednávka



    swiss smile Vitalizing Herbal darčeková kazeta


    Napokon tu máme posledný produkt. Luxusná Swiss Smile Vitalizing Herbal darčeková kazeta v tmavej smaragdovej krabičke ukrývala zubnú pastu Vitalizing Herbal s objemom 75 ml a zubnú kefku Sensitive-Soft Green s ochrannou plastovou čiapočkou pred znečistením.. Oba produkty - rovnako ako krabička - ladené do tmavej smaragdovej. Svoje skúsenosti so Swiss Smile značkou som prvýkrát opísala v článku o dôslednej ústnej hygiene. Odvtedy sa môj vzťah k tejto luxusnej značke starostlivosti o ústnu dutinu nezmenil - milujem ju stále rovnako, ak nie viac ♥


    Zubná pasta v sebe spája chránenú bylinu - plesnivec alpínsky, spoločne s extraktmi z echinacey, zeleného čaju a chlorofilu. Tieto nezameniteľné a jedinečné ingrediencie zuby starostlivo a šetrne očisťujú. Majú taktiež protizápalový účinok a podráždené ďasná upokojujú, revitalizujú a regenerujú. Zubná pasta obsahuje 0% SLS.


    Unikátna zubná kefka z dielne Swiss Smile by mala obsahovať až 7-krát viac vláken než bežná zubná kefka. Práve vďaka tomuto faktu je pre ďasná i zuby jemnejšia a príjemnejšia. Zaoblené konce vláken by mali absorbovať podstatne menej vody než bežné nylonové štetiny.


    Aký produkt sa Vám pozdáva najviac? :)



    swiss smile Vitalizing Herbal darčeková kazeta

    8 komentárov:

    1. So glad the weather has been nice lately! It is always wonderful when the temperatures are not too cool or too warm. These products sound fantastic. Thank you for sharing!
      the creation of beauty is art.

      OdpovedaťOdstrániť
    2. Ani jeden produkt jsem zatím nezkoušela, ale vypadají skvěle! Věřím, že splní to, co slibují a zaujal mě hlavně ten šampon od Biodermy. :)

      OdpovedaťOdstrániť
    3. Nejvíce mě zaujal kartáček a zubní pasta. V černé barvě jsem ji ještě nikdy neviděla :)

      OdpovedaťOdstrániť
    4. Those products look amazing! I would love to try the Bioderma, because I am a fan of this brand <3

      xoxo,
      |CHELSHEAFLO|

      www.chelsheaflo.com

      OdpovedaťOdstrániť