Benton Aloe BHA Skin Toner Recenzia

Benton Aloe BHA Skin Toner review

Peknú stredu želám všetkým ~

Dnes som si pre vás pripravila recenziu na Benton Aloe BHA Skin Toner, ktorý je jedným z mojich najobľúbenejších, aké som kedy mala možnosť vyskúšať. Pokiaľ sa zaujímate o kórejskú kozmetiku a poznáte tradičnú 10-krokovú rutinu v rámci starostlivosti o pleť, tak určite viete, že toner je niečo, čo v tej vašej určite nesmie a nemôže chýbať.

Na toneri vlastne akoby všetko stojí. Nielenže pleť dodatočne dočistí a osvieži, ale primárne ju pripraví na ďalšiu starostlivosť a zefektívni tak absorpciu ostatných produktov do pokožky.

Aloe BHA Skin Toner od Bentonveľmi vodnatú konzistenciu, čo však vôbec nie je na škodu, pretože aj v malom množstve pokryje väčšie plochy. Nemá žiadnu vôňu, resp. dodatočnú parfumáciu a dávkuje sa pomocou pumpičky. Ja ho aplikujem priamo na pleť alebo do dlaní a následne na pleť pomocou ťap-ťap metódy, avšak môžete ho naniesť aj na tampóniky :-)

Hlavné zložky a účinky. Čo je BHA a na čo slúži.

Medzi hlavné zložky tohto produktu patrí Aloe, Salicylic acid (kyselina salicylová) a Snail Secretion Filtrate (filtrát zo slimáčieho slizu). Vďaka týmto zložkám sú už na prvý pohľad jasné i jeho účinky. Aloe pleť hydratuje a upokojuje - redukcia červených pupenčekov, podráždenia. Kyselina salycilová má liečivé a hojivé účinky - upokojuje zapálenú pleť a pôsobí antimikrobiálne, má čistiace účinky a zabraňuje tiež upchávaniu pórov, vďaka čomu je nápomocná aj v boji s akné

Okrem iného tiež odstraňuje hrubú, odumretú kožu a bunky, vďaka čomu pôsobí exfoliačne. Iným názvom pre kyselinu salicylovú je tiež BHA, t. j. Beta Hydroxy Acid. Vďaka odstráneniu udmretých kožných buniek bude vaša pleť žiarivejšia, mladšia a jemnejšia. Nehovoriac o tom, že taktiež redukuje tvorbu kožného mazu.

Benton Aloe BHA Skin Toner review

Výsledky a spokojnosť s produktom.

Aloe BHA Skin Toner je vhodný pre akýkoľvek typ pleti. Podráždenú pleť upokojuje, suchej dodáva potrebnú hydratáciu, mastnú zasa zbaví prebytočného mazu a nedokonalostí. Ide skutočne o všestranný produkt, v rámci ktorého si na svoje príde skutočne každý. Vďaka svojej vodnatej konzistencii sa do pleti rýchlo vpíja a vy môžete následne vrstviť ďalšie produkty. Touto jeho vlastnosťou ušetríte čas najmä ak sa niekam ponáhľate. Navyše pleť nezanecháva lepkavú.

Vzhľadom na svoj typ pleti - mastná, citlivá, so sklonom k tvorbe akné - oceňujem protizápalové a upokojujúce účinky. Najmä ak sa mi na tvári z ničoho nič objavia pupenčeky. Môžem byť úplne pokojná, pretože viem, že tento produkt si s nimi poradí. Nemusím sa báť vysušenia a ani červených miest na pokožke.

Navyše produkcia mazu je uvedomelo regulovaná, čo je nesmierne dobré minimálne už len z hľadiska prevencie tvorby pupenčekov. Ak sa totiž producia mazu z ničoho nič úplne zastaví, pleť ho bude produkovať ešte oveľa viac, aby zabránila jeho deficitu. Tento proces následne vedieť k upchatým pórom a k vzniku pupenčekov - a to určite nechcete!

Preto je dobré vyhýbať sa taktiež produktom s alkoholom, nakoľko vaša pleť bude síce "zbavená" kožného mazu, ale iba na svojom povrchu a následne sa dostaví nepríjemné vysušenie, v dôsledku čoho sa spustí proces, ktorý som opísala vyššie.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára