dear, Klairs Midnight Blue Calming Cream Recenzia

dear, Klairs Midnight Blue Calming Cream Review

Pekný štvrtok želám všetkým, licorniatka ~

Po dlhšom čase mám pre vás novú recenziu na kórejský kozmetický produkt. Tentoraz pôjde o novú verziu Midnight Blue Calming krému od značky dear, Klairs, ktorú nájdete v početnom zastúpení produktov aj u nás, na e-shope Notino. Toto 60 ml čierne balenie je väčší variant 30 ml pôvodného balenia, ktoré je obsiahnuté v sklenenom tégliku tmavohnedej farby.

Ťažké balenie z tmavohnedého skla síce vyzeralo krajšie a malo taký ten vintage starodávny nádych, avšak čierna tuba je oveľa praktickejšia - produktu je tam viac, je ľahšia a nemusíte sa báť jej prípadného rozbitia.

Primárnou úlohou tohto polnočného krému je intenzívna upokojujúca starostlivosť. Hlavnými ingredienciami sú guaiazulene a Centella Asiatica. Krém je vynikajúcim pomocníkom pre podráždenú pleť a pokožku po opaľovaní, dermatologických procedúrach či holení. Vhodný ako pre ženy, tak aj pre mužov :-)

Midnight Blue Calming Cream sa nevyznačuje žiadnou vôňou, ale zato má krásnu modrú farbu. Konzistenciu by som prirovnala k vodantejšiemu gélu, avšak keď si ho nanesiete na pleť, v malom množstve sa trošku ťažšie rozotiera, pretože akoby zhustne. Ide však o ľahkú konzistenciu, ktorá pleť nezaťažuje a taktiež neupcháva póry. Pleť tak dýcha. Krém sa po jemnej masáži do pleti vpije pomerne rýchlo a nezanecháva na nej mastnú a lepkavú vrstvu.

Musím vás však varovať - ja sama mám mastnú pleť náchylnú k tvorbe akné a síce som nespozorovala žiadnu nežiaducu alergickú či inú reackiu - *klop* *klop* - avšak nečakajte od tohto krému žiadne ohromujúce hydratačné učinky. Na tento účel nie je ani primárne určený, takže  po jeho aplikáciu odporúčam následne naniesť ešte hydratačný krém alebo sleeping pack.

dear, Klairs Midnight Blue Calming Cream Review

Guaiazulén je, spoločne s ďalšími výťažkami z bylín, efektívny v upokojovaní zapálenej či poškodenej vrchnej vrstvy pokožky. Napomáha tiež regenerácii jej buniek. Táto zložka je extrahovaná z harmančekového oleja a má prírodnú fialovú farbu. V procese tvorby krému sa však táto farba postupne mení na túto krásnu modrastú. 

Extrakt z pupočníka ázijského (Centella Asiatica) sa v kórejskej kozmetike používa pomerne často.  Sama pri kúpe produktov v nich túto zložku vyhľadávam. A skutočne - je ho vidieť takmer na každom kroku, zložení. Rovnako ako guaiazulén, aj Centella napomáha regenerácii poškodenej pokožky a predchádza tvorbe jaziev, hlavne po akné. Pokožku jednoducho hojí.

Midnight Blue Calming Cream od dear, Klairs používam prevažne v rámci nočnej starostlivosti o pleť a následne po ňom aplikujem ešte hydratačný krém a sleeping pack, alebo iba sleeping pack. Ak však vidím na pleti podráždenie aj počas dňa, aplikujem ho v menšom množstve aj cez deň. Zvyknem si ho tiež miešať rovno s hydratačným krémom, vďaka čomu vytvorím jednu vrstvu, ktorá sa rýchlejšie vpíja.

Pleť je viditeľne upokojená a začervenania sú zredukované, avšak tento efekt nečakajte za pár minút - chce to čas. A napokon - reálna obnova poškodenej vrstvy pokožky je časovo náročná aj z hľadiska tvorby nových buniek. Treba však veriť a vyčkávať - výsledok sa dostaví :-)

Tomuto produktu by som vytkla asi len dve veci - vyššiu cenu a nedostatočný hydračaný efekt. Inak je skutočne super a ako príležitostná starostlivosť určite nie je na škodu! :-)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára