Benton Tea Tree Cleansing Water Recenzia

Benton Tea Tree Cleansing Water Review

Peknú stredu želám všetkým ~

Presne po týždni sa k vám opäť ozývam s novou kozmetickou recenziou, konkrétne na čistiacu pleťovú vodu Benton Tea Tree Cleansing Water. Produkty od kórejskej značky kozmetiky Benton sú už dlhodobo dostupné aj u nás. Nájdete ich napríklad na e-shope Notino. Ako môžete vidieť, nádobka je plastová a jej dizajn je minimalistický. Predáva sa v objeme 200 ml avšak ja som mala možnosť ju vyskúšať v mini cestovnom balení v objeme 50 ml.

Obdržala som ju spolu s ďalšími miniatúrami kozmetických produktov Benton, ktoré som si zakúpila v rámci jedného cestovného setu. Tento cestovný set - a túto pleťovú vodu - na Notino síce nenájdete, ale možno časom sa tam objavia :-) Ide totiž o skvelú možnosť vyskúšania niekoľkých produktov naraz.

Benton Tea Tree Cleansing Water Review

Benton Tea Tree Cleansing Water má, ako to už napokon z jej názvu vyplýva, vodnatú konzistenciu. Neobsahuje žiadne farbivá ani dodatočne pridané silné a dráždivé vône. Má iba zľahka delikátnu Tea Tree vôňu, ktorá je takmer nebadateľná.

Ide o prírodnú vôňu Tea Tree, ktorá je obsiahnutá už v Tea Tree vode a oleji, ktoré sa v produkte nachádzajú. Slúžiť by mala predovšetkým ako odličovač a čistiaci produkt, nakoľko jej úlohou je pleť ušetriť od používania inej kozmetiky slúžiacej pre tieto účely. Ide teda o produkt 2 v 1.

Pleť by mala zbaviť mejkapu i ostatných nečistôt. Navyše by mala pokožku hydratovať, osviežiť, upokojiť a ochrániť. Je vhodná pre všetky typy pleti, avšak primárne pre mastnú a problematickú, keďže vieme, že Tea Tree sa ako ingrediencia využíva práve v produktoch určených pre tento typ pleti.

Pomáha tiež s redukciou kožného mazu, avšak pleť nepríjemne nevysušuje. Všetko v miere :-) Navyše jej zloženie pozostáva iba z 10 ingrediencií, čo je pri kozmetických produktoch nesmierne vzácne a pre pleť veľmi prospešné! Neobsahuje parabény, sulfáty, alkohol ani silikóny ♥


Priznám sa, že Tea Tree produkty mi nikdy - doslova - nevoňali. V mladosti - a hlavne počas puberty - som ich vyskúšala nesmierne veľa, pretože moja pleť bola na kilometre ďaleko od zdravej. Každopádne Tea Tree produkty, ktoré sú u nás dostupné, mám pocit, majú nesmierne silnú, miestami až odpornú prenikavú agresívnu vôňu, ktorú ja osobne jednoducho nedokážem zniesť. A moja citlivá pleť náchylná na akné už tobôž nie. Každopádne s používaním tejto pleťovej vody sa môj názor na túto ingredienciu zmenil. A to diametrálne. A v dobrom :-)

Ak nie som nalíčená, vodu nanesiem priamo na pleť. Po rozotretí ju utriem tampónikom. V prípade, ak som nalíčená ju klasicky nanesiem na vatový tampónik a pustujem ako pri odličovaní micelárnou vodou.

Mejkap odličuje dokonalo, stačí jej skutočne málo. Po nečistotách nie je ani chýru ani slychu. Neštípe ani oči, avšak pozor na to, aby vám do očí nevošla! Pleť je hydratovaná, osviežená a vyzerá žiarivejšie, krajšie. Po použití pleti poskytuje zľahka matný efekt.

Ako dočisťovač je ideálna počas tých dní, kedy nemám chuť použiť čistiacu penu či gél. Ďalším tipom je použiť ju ráno, pred nanášaním produktov, aby bola pleť zbavená pozostatkov produktov, ktoré ste na ňu naniesli pred spaním a nečistotami, ktoré sa na ňu nalepili počas spánku.

Ráno si pleť vyčistím iba vodou, ktorou zmyjem produkty, ktoré som použila na noc. Nezbavujem ju prirodzenej vrstvy mazu po prebudení. Každopádne táto Tea Tree čistiaca voda je k pleti taká jemná, že používať ju ráno na vyčistenie mi vôbec neprekáža ♥

Benton Tea Tree Cleansing Water Review

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára