Cesta k zamatovo hebkej pokožke

Cesta k zamatovo hebkej pokožke

* produkty poslané za účelom recenzie


Cesta k hydratovanej, zamatovo hebkej a zdravej pokožke môže pre každú ženu vyzerať odlišne. Medzi tri základné body, ktoré vám k jej vysnívanému vzhľadu pomôžu, patrí umývanie, starostlivosť a ochrana. Existuje niekoľko typov produktov, ktoré by sa mali vo vašej kúpeľni nachádzať, a tými sú sprchový gél, telový peeling, hydratačný krém alebo mlieko a opaľovací krém. Ďalšie produkty sú už iba čerešničkou na torte, ktorá výsledný efekt dotvorí a predĺži jeho účinnosť.

Starostlivosť o pokožku tela zvnútra i zvonku je dôležitá v každom veku. Vďaka správnej starostlivosti dokážeme zachovať jej zdravie a predísť nielen nežiadúcemu vzhľadu pokožky, ale aj jej predčasnému starnutiu. Pravidelná starostlivosť je dôležitá najmä počas horúcich letných mesiacov, kedy ju častejšie vystavujeme vonkajším vplyvom a slnku. V dnešnom článku si vďaka spolupráci s Parfémy-Elnino ukážeme, na ktoré telové produkty momentálne nedám dopustiť ja.


Mohlo by vás zaujímať: Starostlivosť o pokožku tela s Nuxe


Ziaja Marshmallow Bath Jelly Soap zjemňujúce umývacie želé


Ziaja Marshmallow Bath Jelly Soap je lesklé, zjemňujúce, umývacie želé, ktoré mi svojou konzistenciou pripomína doslova puding. Do svetloružovej cukríkrovej farby som sa zamilovala okamžite. Vonia po sviežich jahodách, každopádne aróma mi pripadá zľahka umelá. V spojení s vodou ihneď vytvorí bohatú penu, ktorá obalí celé vaše telo do mäkkej prikrývky. Želé má vegánske zloženie a neutrálne pH.

Spočiatku som tomu nechcela uveriť, ale po každom použití je povrch pokožky krásne vyhladený a pokožka je skutočne jemnejšia na dotyk. Sama netuším, ako je to možné, ale s výsledným efektom som nesmierne spokojná. Navyše pokožku, aj keď len na krátky čas, delikátne prevonia.


Ziaja Marshmallow Sugar Body Scrub cukrový telový peeling


Ziaja Marshmallow Sugar Body Scrub je cukrový telový peeling, ktorý zbaví pokožku vášho tela nečistôt a odumretých kožných buniek. Vďaka kryštálom cukru bude vaša pokožka zjemnená. Tmavoružové sfarbenie dopĺňa autentickejšia sladká vôňa marshmallow cukríkov. Okrem ďalších zložiek obsahuje včelí vosk, palmový olej, bambucké maslo, ricínový olej a kokosový olej.

Telový peeling pomáha v boji so suchou pokožkou. A to práve vďaka odstráneniu odumretých kožných buniek, ktoré tvoria suchú až šupinatú vrstvu. Zároveň uľahčuje prenikanie ďalších produktov hlbšie do pokožky. Fyzický, resp. mechanický peeling (obsahujúci malé čiastočky) v spojení s ľahkou masážou končatín pôsobí blahodárne aj na ich prekrvenie. Telový peeling používam 2-3-krát za týždeň. V prípade citlivej pokožky sa odporúča 1, maximálne 2-krát týždenne.


Mohlo by vás zaujímať: Letné nevyhnutnosti


Dove Body Love Intense Care vyživujúce telové mlieko


Dove Body Love Intense Care vyživujúce telové mlieko je určené predovšetkým pre suchú pokožku tela. Intenzívne a dlhodobo hydraduje, vyživuje a po nanesení na telo vyzerá pokožka jednoducho zdravšie. Bezfarebné telové mlieko má vodnatejšiu konzistenciu a vpíja sa už počas ľahkej masáže po sprchovaní. Jeho vôňa je sladká, charakteristická pre produkty značky Dove. Pokožka je nielen hydratovaná, jemná a hladká na dotyk, ale je tiež zľahka lesklá a voňavá.

Telové mlieko Love Intense Care sľubuje až 48-hodinovú hydratáciu a obnovu. Túto jeho vlastnosť na 100% potvrdiť nedokážem, každopádne telové mlieko mi pomohlo v boji so suchou pokožkou a šupinkami. Zjemnený a hladký je dokonca i povrch lakťov a kolien ♥ Telovú kozmetiku Dove milujem odmalička. Vždy vo mne vzbudzovala dojem kvalitnej starostlivosti a luxusu a ja som veľmi vďačná a šťastná, že si tento pocit môžem naplno užívať.


Ziaja Marshmallow hydratačný krém na ruky


Ani starostlivosť o ruky by sme nemali zanedbávať. Naše ruky sú namáhané každodenne, keďže práci s nimi sa nevyhneme. To isté platí aj o nechtoch. Navyše na rukách hneď vidíte, či ide o osobu staršiu alebo mladšiu. Ziaja Marshmallow hydratačný krém na ruky má svetloružovú farbu a vôňu totožnú obom produktom z rovnomennej kolekcie. Jeho konzistencia je vodnatá, vďaka čomu sa do pokožky rúk rýchlo vpíja. Balenie s objemom 50 ml oceníte na cestách, ale aj v kabelke. Krémy na ruky sú mojou neoddeliteľnou súčasťou predovšetkým na jeseň a v zime.


Mohlo by vás zaujímať: Letné novinky z Parfémy Elnino


Nivea Care & Relax sprchový gél a pena do kúpeľa s vôňou ibišteka a slezu


Nivea Care & Relax sprchový gél a pena do kúpeľa s vôňou ibišteka a slezu dopomôže vášmu telu si po celom dni adekvátne oddýchnuť a nabije ho novou energiou. Ide o produkt 2v1, takže balenie s objemom 750 ml vám ako sprchový gél spolúži niekoľko mesiacov. Má zľahka mliečny, perleťový nádych a pomerné ťažkú vôňu, ktorá navodí pocit relaxu a poteší vaše zmysly. Jemnú bohatú penu vykúzli okamžite po tom, čo sa spojí s vodou. Okrem sprchového gélu ju využívam aj pri pedikúre, keď si chodidlá na niekoľko minút namočím do teplej vody.


2K Bubbling Unicorn Bath Fizzer bomba do kúpeľa


2K Bubbling Unicorn Bath Fizzer bomba do kúpeľa som zvolila v ružovom variante Strawberry. V ponuke sú ešte dva varianty, a to Berry a Coconut. Kúpeľová bomba má 200g a je z tých väčších. Páči sa mi na nej detail mihalníc, perleťové gulôčky navrchu a taktiež trblietkový posyp. Vonia veľmi lahodne a sladko. Bohužiaľ som ju nemala možnosť ešte vyskúšať. Myslela som si, že keďže doma máme vaňu, máme k nej aj korešpondujúcu zátku, každopádne opak sa stal pravdou. Nevadí, pokúsim sa jej nájsť iné využitie, napr. pri už vyššie spomenutej pedikúre. Prípadne poslúži ako rozkošný voňavý darček.


V čom spočíva Vaša starostlivosť o pokožku tela?

4 komentáre: