Letné nevyhnutnosti

Astrid Sun Sensitive Milk vodeodolné mlieko na opaľovanie


* produkty poskytnuté za účelom recenzie


Produkty poskytujúce ochranu pred slnkom by mali byť súčasťou našej rutiny v rámci starostlivosti o pleť a pokožku tela po celý rok. Predovšetkým v lete, keď sme k Slnku najbližšie a cítime jeho lúče najintenzívnejšie. Ochrana pred slnečnými lúčmi je potrebná nielen pre chránenie pokožky ako nášho najväčšieho orgánu tela, ale predchádzame ňou aj príznakom starnutia či popáleniu pokožky a spáleniu buniek.


Ochrana proti slnku však slúži predovšetkým pre naše celkové zdravie. Používaním opaľovacieho krému a ďalších produktov obsahujúcich SPF (rovnako ako používanie iných foriem ochrany pred slnkom) predchádzame aj rakovine kože. A keďže je moja pokožka tela nesmierne citlivá, slnečnú chranu nepodceňujem. Bez vysokého SPF sa von neodvážim - až na minimum prípadov - takmer nikdy. Aj preto som si na ďalšiu spoluprácu s Parfémy Elnino vybrala niekoľko letných produktov, ktoré vám pomôžu si v lete zachovať nielen zdravú, ale aj sviežu pokožku.


Mohlo by vás zaujímať: Letné novinky z Parfémy Elnino


Astrid Sun Sensitive Milk vodeodolné mlieko na opaľovanie


Astrid Sun Sensitive Milk vodeodolné mlieko na opaľovanie je určené pre citlivú pokožku. Obsahuje ochranný faktor 50+, čo značí veľmi vysokú a zároveň širokospektrálnu ochranu pred škodlivými vplyvmi UV žiarenia, infračerveného žiarenia a rovnako aj viditeľného svetla. Má žltkastú farbu a ľahkú krémovú konzistenciu. Do pokožky tela sa vpíja už pri rozotieraní a zanecháva ju prirodzené lesklú, bez akéhokoľvek pocitu mastnoty.


Túto jeho vlastnosť veľmi oceňujem, pretože jeho natieranie nezaberie veľa času a nemusím čakať, kým sa dôkladne vpije, aby som sa mohla obliecť. Taktiež som si nevšimla, žeby zanechávalo škvrny na oblečení. Ďalšou výhodou je, že sa pri opakovanom natieraní nežmolí a neopadáva, ako niektoré opaľovacie krémy. Obsahuje bio konopný olej, ktorý má upokojujúce účinky a napomáha hydratácii. Neobsahuje žiadnu pridanú parfumáciu a nezanecháva nepríjemnú bielu vrstvu. Opaľovacie mlieko Sun Sensitive by malo mať vegánske zloženie.


Astrid Sun Sensitive Milk vodeodolné mlieko na opaľovanie


Astrid Sun Sensitive Milk vodeodolné mlieko na opaľovanie


telové mlieko po opaľovaní Panthenol Omega


Zabúdať netreba ani na ochranu pokožky po vystavení slnečnému žiareniu. S tým vám pomôže telové mlieko po opaľovaní Panthenol Omega obsahujúce 9% D-pantenolu a aloe vera pre upokojenie podráždenej a začervenanej pokožky. Tieto zložky napomáhajú taktiež regenerácii a hydratácii kože. Milo ma prekvapilo pomerne ľahké krémové zloženie produktu, pretože som očakávala hustejšiu konzistenciu. Vďaka tomu sa ľahko rozotiera, rýchlo sa vstrebáva a nezanecháva mastnú vrstvu na pokožke. Je potrebné ho však nanášať v menšom množstve, inak budete mať problém bielu machuľu poriadne rozotrieť.


Aj napriek tomu, že sa neslním a spoločnosť slnka okrem načerpania potrebnej dávky vitamínu D nevyhľadávam, predsa len z domu človek výjsť musí. Pred pár týždňami som strávila v Prahe na výlete niekoľko dní a väčšinu času som strávila von. Večer som toto regeneračné telové mlieko po opaľovaní nesmierne ocenila. Navyše poskytuje aj príjemnú formu osvieženia. Má takú zaujímavú vôňu, ale netuším, k čomu by som ju priradila. Telové mlieko Panthenol Omega je vhodné pre celoročnú starostlivosť o pokožku.


Mohlo by vás zaujímať: Cesta k zamatovo hebkej pokožke


telové mlieko po opaľovaní Panthenol Omega

telové mlieko po opaľovaní Panthenol Omega


Purol Lipstick Sun balzam na pery s UV ochranou


Často sa zanedbáva aj ochrana pier pred slnečným žiarením. Pre tento účel som si objednala Purol Lipstick Sun balzam na pery s UV ochranou. Vegánske zloženie ponúkajúce ochranný faktor 30. Aj takto môžeme opísať bezfarebný balzam na pery s jemnou, nevtieravou vôňou a bohatým krémovým zložením. Vynikajúci spoločník aj do chladných zimných mesiacov! Okrem toho, že pery chráni, dopraje im aj potrebnú hydratáciu a jemnosť. Obsahuje tiež ricínový a avokádový olej a vitamín E.


Purol Lipstick Sun balzam na pery s UV ochranou

Caudalie Grape Water hroznová voda v spreji


Caudalie Grape Water hroznová voda v spreji slúži na intenzívnu hydratáciu pleti. Ponúkaná je v menšom, cestovnom balení, alebo vo väčšom s objemom až 200 ml. Priznám sa, že momentálne je to môj najpoužívanejší produkt! Na horúce letné mesiace ako stvorená. Používam ju niekoľkokrát do dňa, keď sa chcem v tomto nehoráznom teple osviežiť.


Na pleť pôsobí osviežujúco a upokojujúco, ponúka jej hydratáciu a má taktiež antioxidačné účinky. Vhodná je aj pre citlivú pleť. Vyrobená je zo 100% organického hrozna, bez akýchkoľvek konzervantov a s vegánskym zložením. Pleť nezanecháva mastnú ani lepkavú. Cestovné balenie vo svojej kabelke určite privítam.


Mohlo by vás zaujímať: Starostlivosť o pokožku tela s Nuxe


Caudalie Grape Water hroznová voda v spreji

Hydratačná tyčinka na oči Essence Hydro Hero Under Eye Stick


Hydratačná tyčinka na oči Essence Hydro Hero Under Eye Stick je ďalším produktom, ktorý v horúcich letných dňoch oceníte. Nie je parfumovaná, má vegánske zloženie a veľmi sa mi páči jej svieža svetlomodrá farba. Pred použitím odporúčam prejsť ňou párkrát po chrbte ruky, aby ste ju trošku roztopili. Potom po tvári kĺže s ľahkosťou. Delikátnu pokožku okolia očí určite nechcete zbytočne ťahať ani napínať a robiť si tak zálusk na zbytočné vrásky. Okrem očí ju rada používam aj na smile lines, čo sú linky po stranách úst.


Tyčinka obsahuje niacínamid, aloe vera a pantenol. Zázraky od nej však nečakajte. Slúži skutočne iba na osvieženie a povrchovú hydratáciu pokožky. Každopádne rada takéto novinky skúšam, robí mi to radosť a je to pre mňa zábava. Vďaka svojmu malému baleniu ju môžete nosiť so sebou aj v kabelke.


Hydratačná tyčinka na oči Essence Hydro Hero Under Eye Stick


Rozjasňujúce pleťové sérum Q+A Vitamin C


Posledným produktom tohto článku je rozjasňujúce pleťové sérum Q+A Vitamin C. Tento vitamín je neoddeliteľnou súčasťou mojej rutiny v rámci starostlivosti o pleť. Vitamín C má množstvo pozitívnych účinkov na pleť - rozjasňuje, dokáže predchádzať príznakom starnutia pokožky, zosvetľuje pigmentové škvrny a tmavé kruhy pod očami a mnohé ďalšie. Mne osobne pomáha v boji proti pupienkom a akné. Je však potrebné vedieť, ako používať. Vyvarujte sa jeho spájaniu napr. s kyselinami či používaniu produktov obsahujúcich vitamín C bez opaľovacieho krému (pokiaľ sa chystáte von). Vitamín C v kozmetike nie je sranda a skutočne je potrebné sa v tejto oblasti trošku dovzdelať, ak chcete predísť jeho nežiadúcim účinkom či podráždeniu až poškodeniu pleti.


Oceňujem tmavú sklenenú fľaštičku s pumpičkou pre pohodlnejšie a ekonomickejšie dávkovanie. Skôr než sérum mi, svojou bielou farbou, tento produkt pripomína ľahký, vodnatý pleťový krém. Vďaka pridanej kyseline hyalurónovej sa môže používať práve namiesto hydratačného krému. Do pokožky sa rýchlo vpíja, nezanecháva ju mastnú ani lepkavú. Naopak, pleť je hydratovaná a hebká na dotyk. Jej povrch je zľahka vyrovnaný. Zložením je vhodný aj pre vegánov a neobsahuje pridanú vôňu. Rozjasňujúce a omladzujúce účinky sú však niečo, čo je potrebné sledovať v rámci dlhšieho časového horizontu, preto ich momentálne nedokážem ani potvrdiť, ale ani vyvrátiť.


Rozjasňujúce pleťové sérum Q+A Vitamin C

Rozjasňujúce pleťové sérum Q+A Vitamin C

2 komentáre:

  1. Opalovací krémy jsou nutností, já mám nejraději ty od Nivei. :) Jinak nedám dopustit i na chladivé mléko po opalování. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Chladivé mlieka sú taktiež super! Ja bohužiaľ musím dávať pozor na ich zloženie, aby vyhovovali mojej pokožke :)

      Odstrániť