Každodenné líčenie s vintage značkou Max Factor

Každodenné líčenie s vintage značkou Max Factor


* produkty zaslané za účelom recenzie


Peknú sobotu želám všetkým ~


Kozmetická značka Max Factor vznikla začiatkom minulého storočia, a to konkrétne v roku 1909, vďaka čomu ju možno považovať už za vintage mejkapovú značku. Odmalička vo mne evokuje kvalitu a luxus, aj keď, pravdaže, na trhu sú oveľa drahšie a hodnotnejšie značky. Max Factor má však v mojom ♥ špeciálne miesto, a to aj vďaka svojej dlhoročnej tradícií a minimalistickým, ale zato sofistikovaným a elegantným baleniam svojich produktov.


A ja vintage kozmetiku a vlastne čokoľvek vintage môžem. Aj táto moja záľuba sa teda podieľala na najnovší výber produktov z e-shopu Parfémy-Elnino, ktoré som si vybrala na recenziu. Touto cestou sa chcem e-shopu zároveň za tento nový výber poďakovať ♥


Mohlo by vás zaujímať ~ Jarná romantická objednávka


Max Factor kozmetika recenzia


Každodenné líčenie s vintage značkou Max Factor


🌷 Vybrané produkty


Každodenné líčenie s vintage značkou Max Factor


Max Factor Facefinity All Day Flawless dlhotrvácny korektor

Max Factor Facefinity All Day Flawless dlhotrvácny korektor som zvolila vo svetlom odtieni 010. Svieža, vodnatá konzistencia osvieži očné okolie a poskytne mu dokonalé celodenné krytie. Moja pleť je svetlá, s ružovkastým až sivastým podtónom. Korektor má však žltkastý podtón, preto je vhodnejší najmä pre teplejšie odtiene pokožky. Keďže je však primerane svetlý a s mojou pleťou viac korešponduje ako nie, žltkastý podtón až tak nebadať. "Airbrush" finish sa následne prejaví v ľahkom zmatnení plochy, na ktorú korektor nanesiete.


Vôňa je klasická kozmetická, nemá žiadnu dodatočnú parfumáciu. Nespozorovala som ani žiadne podráždenie očí, čo je v mojom prípade veľké plus, pretože moje oči sú nesmierne citlivé. Jediné, čo ma mrzí a čo je pre mňa veľmi dôležité, je to, že sa zbieha do jemných línií a vrások. Aj napriek tomu, že ho následne zafixujem púdrom. Ak však máte mladú pleť bez viditeľnejších vrások, táto skutočnosť by pre vás nemala byť vážnym problémom :)


Mohlo by vás zaujímať ~ Spring Apricot Body Care


Max Factor Creme Puff kompaktný púder


Druhým produktom je Max Factor Creme Puff kompaktný púder, ktorý som zvolila v odtieni 85 Light N Gay. Priznám sa, že pri výbere správneho odtieňa tohto produktu som sa skutočne potrápila, pretože fotografie a obrázky na internete sú všelijaké. Vybrala som však zľahka ružovkastý odtieň, ktorý je pre môj podtón dokonalý. Balenie tohto produktu sa mi nesmierne páči a na jeho obale si tiež môžete všimnúť, že v predaji je už od roku 1953! Vôňa je zľahka sladká, príjemná - neprekáža mi a po aplikácii ju už ani necítiť.


Jeho konzistencia je síce prášková, avšak veľmi ľahká a jemná. Na pleti ho vôbec necítite a ani sa pri aplikácii veľmi nepráši, čo je paráda ~ Púder však neobsahuje ani zrkadielko a ani labutienku, čo ma mrzí. Labutienka by mala byť pri takýchto typoch produktov, myslím si, prirodzenosť a zrkadielko taktiež. Predovšetkým ak si chcete púder naniesť ešte dodatočne počas dňa. Do balenia sa však vojde užšia labutienka, tak ak máte nejakú v zásobe rovnako, ako ja, určite si ju tam vložte :)


Používam ho predovšetkým ako podklad pod očné tiene a taktiež akýkoľvek ďalší očný mejkap, pred líčením obočia a na fixáciu celkového vzhľadu pleti po dokončení konkrétneho líčenia. Pravdou je, že pleti ponúkne (veľmi) ľahké prirodzené krytie, vďaka ktorému zamaskujete napríklad slabé začervenanie a celkovo zjednotíte odtieň pleti. Ihneď po nanesení vyzerá púder na pleti úchvatne, avšak už po niekoľkých hodinách sa usadí v póroch a taktiež jemných líniách a vráskach, čo absolútne nepôsobí pekne, tobôž esteticky :( O okolí nosa nehovoriac.


Max Factor Creme Puff púder recenzia


Tomuto výsledku nepomôže ani jeho opätovné nanesenie, ba ho dokonca len zhorší. Ak ho porovnám s kórejskými púdrami, je to niečo neporovnateľné. Tie kórejské vyhovujú mojej pleti absolútne vo všetkom a ani po niekoľkých hodinách na pleti nebadať, žeby sa niekde strácali alebo spodný mejkap akoby zmývali z pleti, čo v prípade tohto púdru nemôžem povedať. Na krátkodobé bezchybné zafixovanie mejkapu je vynikajúci, na dlhotrvácne a niekoľkohodinové, v mojom prípade, žiaľ, nie.


Moja pleť je mastná, takže pri tejto recenzii je potrebné zobrať do úvahy aj tento fakt :) Na záver už len dodám, že zvýšenú pozornosť by som venovala aj jeho zloženiu.


Max Factor Kohl Pencil kontúrovacia ceruzka na oči


Ako kedysi linky na oči, v posledných rokoch nedám dopustiť na ceruzky na oči. Mojím dlhoročným favoritom je konkrétne Max Factor Kohl Pencil kontúrovacia ceruzka na oči v odtieni 020 Black, ktorej sa momentálne neplánujem v blízkej budúcnosti vzdať. Tuha ceruzky je jemná a dostatočne pigmentovaná pre tmavú čiernu linku, ale taktiež je možné ju rozmazať do slabšej intenzity pre prirodzenejší vzhľad. Akonáhle ceruzku na oči ráno nanesiem, do večera si s ňou nemusím robiť žiadne starosti, a to ju ani následne po aplikácii nefixujem púdrom.


Ide jednoducho o dlhotrvácny produkt, ktorému verím a ktorý ma doposiaľ ešte nikdy nesklamal *klop* *klop*. Zakúpila som ju aj mamine, ktorá s ňou bola taktiež veľmi spokojná a vychvaľovala si ju do nebies. Jediné, čo by som možno v jej prípade do budúcnosti zmenila, je praktickejšie, automatické, vysúvacie balenie, pretože pre svoju jemnosť sa neraz v strúhadle zlomí a celkovo s ňou musíte narábať delikátne. Na koláži vyššie si môžete všimnúť ukážku všetkých produktov, ktoré mi v rámci tohto balíčka na recenziu prišli :)


Mohlo by vás zaujímať ~ Jednoduché elegantné líčenie


Max Factor Lash Revival predlžujúca a posilňujúca riasenka


Líčenie očí završujem riasenkou. Pre tento krok mi poslúžila Max Factor Lash Revival predlžujúca a posilňujúca riasenka v odtieni 002 Black Brown, ktorá sa nachádza v luxusne vyzerajúcom zlatom obale. Jej kefka je širšia, objemnejšia, zľahka zahnutá. Priznám sa však, že v prípade tejto riasenky si ňou nie som vôbec istá.


Sľubovať má plnšie, dlhšie a silnejšie mihalnice, avšak ja mám problém si ich pomocou nej čo i len dôkladne nalíčiť. Mihalnice síce predĺži a dôkladne oddelí, ale nemám pocit takých tých hrubších, plnších mihalníc, ktorý preferujem. Možno to chce iba prax, ale v tomto prípade netuším. Alebo možno iba ponúka skutočne prirodzený efekt :)


Max Factor Brow Slanted Pencil ceruzka na obočie s kefkou


Ďalšími dvoma produktmi sú tie slúžiace na líčenie obočia. Prvým z nich je Max Factor Brow Slanted Pencil ceruzka na obočie s kefkou v odtieni 04 Chocolate a druhým zasa Max Factor Brow Revival riasenka na obočie v odtieni 005 Black Brown. Automatické ceruzky na obočie sú mojím verným pomocníkom každodenným, pretože sa s nimi pracuje nesmierne jednoducho a predovšetkým rýchlo, vďaka čomu ráno šetríte čas.


Okrem nakreslenia línie a vyplnenia obočia ho zafixujem ešte riasenkou, ktorá má v tomto prípade maličkú, krátku kefku. Takto nalíčené mi obočie vydrží počas celého dňa bez akéhokoľvek dodatočného dokresľovania počas dňa ♥ V prípade ceruzky na obočie ešte dodám, že kefka je pomerne drsná. Sama som bola pri prvej aplikácii prekvapená, pretože som si ňou obočie zľahka poškriabala :D


Mohlo by vás zaujímať ~ Meno ruže


Max Factor Brow Revival riasenka na obočie


Max Factor Colour Elixir hydratačný rúž


Posledné dva produkty sú - ako inak - ladené do romantickej ružovej farbyMax Factor Colour Elixir hydratačný rúž som zvolila v rozkošnom lesklom odtieni 085 s názvom Angel Pink, ktorý sa nachádza v plastovom zlatom obale. Pery dokonale zakryje už pri prvom nanesení, ale dá sa tiež ľahko a dobre vrstviť. Drží aj na vnútornej časti mojich pier, čo zvykne byť pri produktoch určených na pery problémom.


tuhšie krémové zloženie, ale i napriek tomu mám pocit, že pery po dlhodobejšom nosení skôr vysuší, než hydratuje. Nie je to ale nič hrozné, ako napr. v prípade matných rúžov na pery. Nesmierne rada ho používam každodenne, kdekoľvek sa z domu chystám ♥ Stal sa mojou neoddeliteľnou súčasťou :)


Mohlo by vás zaujímať ~ Valentínska objednávka z Parfémy Elnino


Max Factor Nailfinity lak na nechty


Druhým ružovým a zároveň posledným produktom z tejto objednávky je Max Factor Nailfinity lak na nechty v odtieni 230 s názvom Leading Lady. Pri mojej ešte stále momentálnej práci je nemožné si nechty nalakovať a mať ich pekné, neolúpané ešte aj na konci smeny. Slovom - nereálne. Lak na nechty Nailfinity som po prvýkrát použila presne v deň, keď som sa chystala na dva pracovné pohovory.


Lak som si nechala na skúšku aj na druhý deň, kedy už som šla do práce. Milo ma jeho sila prekvapila, pretože sa zlúpal len z dvoch prstov, aj to k úplnému koncu smeny. Hravo tak zvládol prácu s textilom a všemožnými činnostiami navôkol. Odtieň je zľahka ružový, ale priehľadný, takže ho vrstvím.


12 komentárov:

  1. Produkty Max Factor jsem ještě nikdy nezkoušela, ale vypadají dobře :) Třeba se nechám inspirovat, hned několik z nich mě zaujalo.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem veľmi pekne za komentár ♥ Vrelo odporúčam vyskúšať :)

      Odstrániť
  2. These products look really wonderful! I've heard so much about this brand, but have never been able to try it for myself. Hopefully one day!
    the creation of beauty is art.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Thank you very much for another lovely comment ~
      You really need to get your hand on some of their products ♥

      Odstrániť
  3. Ahoj a pěkný den přeji. Pudřík jsem kdysi mívala moc ráda. Neskutečně přenádherně a utenticky voněl.
    Blog MonalisaBeautyEriAnna

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pekný deň aj Vám ~ ♥
      To je pravda. Púder vyzerá skvostne a vônia pekne, ale pre moju pleť vôbec nie je "to pravé" :(

      Odstrániť
  4. Max Factor znám, ale žádný produkt jsem od nich nezkoušela. Krásně naaranžované fotky :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Líčenie máš krásne. Produkty May factor mám nejaké vyskušane, konkretne napr aj tuto riasenku a teda ja som s nou spokojná nebola. Presne ako pišeš, nevedela tie riasy tak zvyraznit, a to ty zvyraznuješ viac ako ja, takže ked som to už ja postrehla, tak fakt na tom niečo bude. Ale zaujala ma aj ta ceruzka, už sice dlhšie konturku na oči nepouživam, ale niečo nove rada skusim.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Líčení se ti moc povedlo, vypadá krásně! :) Jinak Max Factor mám jako kosmetiku ráda, mají skvělé produkty. :)

    OdpovedaťOdstrániť