Aprílové skincare novinky

Aprílové skincare novinky

* produkty poskytnuté za účelom recenzie


Pekný aprílový deň želám ~

V dnešnom článku mám pre vás štvoricu nových kórejských produktov určených pre starostlivosť o pleť. Kórejskú kozmetiku používam už od roku 2012, kedy sa o nej v našich končinách ešte nechyrovalo. Viem, s akými negatívnymi a skeptickými ohlasmi sa táto kozmetika stretla, keď som ju začala používať, keď som o nej písala na blogu a keď som ju odporúčala známym. Za posledné roky kórejská kozmetika zažila boom aj v slovenských končinách a čím ďalej, tým viac sa teší svojej obľube. To ma nesmierne teší. A vďaka spolupráci s Parfémy Elnino som mala možnosť vyskúšať nové produkty kórejskej kozmetiky od značiek Beauty of Joseon a Isntree.



Isntree Hyaluronic Acid Essence recenzia


Isntree Hyaluronic Acid Water Essence

Hydratačné pleťové sérum Isntree Hyaluronic Acid Water Essence má mliečnu farbu, pomerne vodnatú konzistenciu a dávkuje sa pomocou sklenenej pipety. Esencia je vhodná aj pre citlivú pleť, pretože neobsahuje parfumáciu. Na pokrytie celej tváre a krku používam jednu celú pipetu a ešte niečo málo. Vďaka svojej ľahkej konzistencii sa do pleti vpije rýchlo. Tento produkt som už vyskúšala v minulosti a toto je moje tretie balenie!


Hyaluronic Acid Water Essence obsahuje až 8 molekúl kyseliny hyalurónovej rôzličných veľkostí pre efektívnu, hĺbkovú a predovšetkým dlhodobú hydratáciu pleti. Veľké molekuly zabraňujú odparovaniu vlhkosti. Stredné molekuly zlepšujú hydratáciu medzi jednotlivými vrstvami pokožky. Malé molekuly sa zasa vstrebávajú do najhlbších vrstiev pokožky a hydratujú ju zvnútra. Hydratačná esencia navyše pomáha hydratáciu v pleti udržať a povrch pleti navyše zjemní. Po použití nie je pleť lepkavá, ale vláčna, jemná a hydratovaná ♥ Používam ju ráno, aj večer.


Beauty of Joseon Green Plum Refreshing Toner: AHA + BHA recenzia


Beauty of Joseon Green Plum Refreshing Toner: AHA + BHA

Naša pleť sa približne raz za mesiac zbavuje starých a odumretých buniek. Pokiaľ tieto bunky nie sú dôkladne odstránené z povrchu pleti, môžu spôsobiť upchatie pórov a následne zápal. Zároveň spôsobujú tmavnutie tónu pleti a môžu zabrániť vzniku nových buniek. A my nič z toho nechceme. Exfoliácia je dôležitým krokom v starostlivosti o pleť a podľa jej typu a stavu by sme ju mali vykonávať 1-3-krát do týždňa. Existuje množstvo spôsobov, ako exfoliovať. Mne osobne vyhovujú gumovacie peelingy a tonery.


Pleťový toner na odstránenie zvyškov odumretých kožných buniek a kožného mazu Beauty of Joseon Green Plum Refreshing Toner AHA + BHA má vodnatú konzistenciu a nie je parfémovaný. Môže sa používať ráno aj večer. Pri rannej rutine nezabudnite na SPF a zároveň pozor na to, s akými ingredienciami sa AHA a BHA môžu a nemôžu kombinovať.


Green Plum Refreshing Toner je obohatený o 25% vody zo zelenej slivky, 2% kyseliny glykolovej (druh AHA) a 0,5% kysliny salicylovej (druh BHA). Vďaka týmto zložkám toner jemne odstraňuje odumreté kožné bunky a nečistoty bez podráždenia pokožky. Tú pritom zanecháva jemnú a žiarivú vďaka vode z ryžových otrúb a medovému extraktu. Aj napriek tomu, že ide o exfoliačný produkt, môže sa používať na dennej báze. Po použití tohto toneru je moja pleť hebká na dotyk, zbavená prebytočného kožného mazu a pekne žiarivá


• AHA kyseliny v skratke:

- pomáhajú stimulovať tvorbu kolagénu v pleti

- pomáhajú s exfoliáciou povrchu pleti

- neodporúča sa po ich použití vystavovať slnečnému žiareniu, pleť je citlivá (ak áno, je potrebné použiť opaľovací krém)

- aktívne na povrchu pleti

 

• BHA kyseliny v skratke:

- prenikajú hlboko do pórov a pomáhajú odstrániť odumreté kožné bunky a kožný maz

- vhodné predovšetkým pre mastnú a zmiešanú pleť

- napomáhajú zjemniť prejavy zápalu a predchádzajú tvorbe baktérií

- aktívne vo vrstvách pleti


Beauty of Joseon Light On Serum Centella + Vita C recenzia


Beauty of Joseon Light On Serum Centella + Vita C

Rozjasňujúce pleťové sérum Beauty of Joseon Light on Serum Centella+Vita C má mliečnu farbu, vodnatú konzistenciu a dávkuje sa šikovnou pumpičkou. Sérum je skutočne, ale skutočne ľahučké. Až tak, že niekedy zabudnem, že ho vôbec na pleti mám. Hlavnou zložkou tohto séra je 68% extraktu z rastliny centella asiatica a 10% derivátu vitamínu C (3-O-ethyl ascorbic acid). Primárny účel tohto séra je pleť rozjasniť, zjednotiť jej tón a zabrániť hyperpigmentácii bez akéhokoľvek podráždenia pokožky. Do pleti sa vpíja behom chvíľky.


Light On Serum Centella + Vita C sérum by malo pokožku zároveň hydratovať a zjemňovať. Je potrebné ale poukázať na to, že ide o sérum, ktorého primárnou úlohou je pleť rozjasniť. Po použití je pleť síce zjemnená a trochu vláčna, ale od hydratačného efektu má serum na míle ďaleko. Moja pleť je mastná a ani počas horúcich letných mesiacov by som toto sérum nepoužívala ako hydratačný krém. Plusom je ale fakt, že sérum nelepí, nie je mastné a nie je parfémované.


Očný krém Isntree TW-Real recenzia


Isntree TW-Real Eye Cream

Očný krém proti vráskam, opuchom a tmavým kruhom Isntree TW-Real bol na mojom kozmetickom zozname želaní už niekoľko rokov. Veľmi som sa mu potešila, keď som ho na sklade uvidela. Očný krém TW-Real má zľahka mliečny nádych a je pomerne hustý, čo na očných krémoch milujem a preferujem. Pripomína mi o čosi ľahšiu verziu vazelíny. Nie je parfémovaný a do pokožky okolia očí sa vpíja pomalšie. Mám pocit, že ju efektívnejšie hydratuje a zanecháva ju vláčnu dlhší čas.


Očný krém pomáha rozjasniť očné okolie, bojuje s tmavými kruhmi pod očami, zároveň predchádza vzniku vrások a zjemňuje vrásky, ktoré už viditeľné sú. Už pri prvej aplikácii vyzerá pohľad sviežo a rozjasnene ♥ Dlhodobé účinky budem môcť pozorovať až po niekoľkých mesiacoch. Čo sa týka prevencie vzniku vrások, neostáva mi nič iné, než veriť, že to tak je! :-D


Obsahuje vysokokoncentrovanú látku s názvom BIFIDA ferment lysate (61%) a 3GF. Bifida Ferment Lysate je ingrediencia, ktorá je bohatá na proteín, laktózu a vitamíny, ktoré by mali zlepšovať elasticitu pokožky. V "3GF" komplexe sa nachádza EGF (SH-oligopeptide-1), ktorý posilňuje bariéru pokožky, IGF (SH-oligopeptide-2), ktorý zvyšuje elasticitu pokožky a FGF (SH-polypeptide-1), ktorý taktiež posilňuje bariéru pokožky. Očné krémy používam nielen na okolie očí, ale taktiež na čelo, okolie úst a krk.

1 komentár: