Ako na dokonalé obočie?

Produkty pre dokonalé obočie


Pekný deň želám všetkým ~


Po dlhšej odmlke sa k vám opäť prihováram s článkom, ktorý bude venovaný jednej z najdôležitejších častí našich tvárí. Áno, nerozprávam o ničom inom, ako o obočí. Symetrické a husté obočie dokáže s ľudskou tvárou skutočne narobiť divy a dodať aj nesymetrickej tvári "zlaté" proporcie. Pokiaľ však patríte k skupine ľudí, ktorí hustým a symetrickým obočím zrovna obdarovaní neboli, nezostáva nám nič iné, než si ho nejakým spôsobom dokresliť, prípadne dotetovať :-)


Ja osobne som za neškodnejšiu verziu, a to dokresľovanie, na ktoré používam niekoľko neodmysliteľných produktov, ktoré vám v dnešnom článku predstavím. Väčšinu z nich, alebo iné, ktoré na dokresľovanie obočie môžete použiť, nájdete na e-shope Notino. A keď už sme načrtli túto tému, odmalička si pamätám, že v mojom prípade som takéto tenučké obočie mávala vždy.


Samozrejme, v mladosti som s ním, žiaľ, experimentovala aj ja, ale na svoju obranu musím povedať, že ani na fotografiách z detstva ho na mojej tvári rozhodne nie je neúrekom. Nevadí. Snažím sa pracovať s tým, čo mám a svojmu obočiu jeho tvar ani hustotu nezazlievam ♥ Veď napokon v dnešnej dobe je vykúzliť si krásne a husté obočie také jednoduché! A genetiku taktiež nezapriete.


Špirála na obočie


Moja rutina v rámci kreslenia obočia spočíva v tom, že si na celú tvár nanesiem opaľovací krém. To je produkt, bez ktorého mimo domu nevychádzam ani za nič! Obočie následne zmatním a "vysuším" púdrom, aby nebolo od opaľovacieho krému mastné a aby naň ďalšie produkty lepšie priľnuli. Potom prichádza na rad ceruzka na obočie. Buď zvolíte klasickú, alebo takú, ktorá má na druhom konci kefku. Ja mám vo svojej zbierke ešte takú tú klasickú bez kefky, takže sa ju snažím čo najskôr spotrebovať.


Práve ceruzkou je najdôležitejším produktom, pretože ňou obočie vyplním a dodám mu tvar. Pre tento účel však môžete použiť aj hnedý očný tieň, ak sa vám s ním pracuje lepšie. Následne kefkou chĺpky obočia jemne prečešem, niekde dokonca aj "dostratena", aby obočie vyzeralo čo najviac prirodzenejšie. Druhým dôležitým krokom je fixácia obočia, s čím vám pomôže špirála na obočie. Chĺpky zľahka prečešte - nemali by ste zotrieť pôvodnú vrstvu ceruzky, iba chĺpky zľahka zafixovať a dodať im dodatočnú farbu.


Jednoduché, však?

Aká je vaša rutina v rámci starostlivosti o obočie?

14 komentárov:

  1. Sounds like you have a really wonderful brow routine! These products look really fantastic <3
    the creation of beauty is art.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Your brow routine sounds great!
    xoxo
    Lovely
    www.mynameislovely.com

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Já kdysi používala tužku na obočí :). A je pravda, že obočí fakt dělá hodně :).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som v minulosti používala aj očné tiene a boli super :-)

      Odstrániť
  4. Já si na obočí teda také hodně potrpím, mám v jednom obočí jizvu a neroste mi tam, takže to lehce dokresluji hnědou linkou ve fixe. Jinak mám obočí docela husté, jen malinko dodělávám tvar hnědým stínem a fixuju také gelem na obočí:)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. These mascara sounds decent I am picky about mascara I in particular hate clumping. Glad you found this!

    Allie of
    www.allienyc.com

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Vypadá to na super produkty. Já mám obočí černé a moc takových produktů v tomto odstínu jsem neviděla, ale používám klasickou tužku a stíny a drží to perfektně. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne tak! Keď som mala ešte čierne vlasy, tiež som používala tmavé očné tiene alebo ceruzky na oči. Ide prakticky o rovnaké produkty :-)

      Odstrániť
  7. Vzpomínám, že jsem dřív tužku na obočí dost používala a pak jsem přešla na stíny a používám je doteď. Ale už dlouho mě láká vyzkoušet i tu řasenku na obočí. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za komentár ♥ Ja som taktiež kedysi používala tiene na obočie :-)

      Odstrániť