Masking Monday

Missha Premium Cica Aloe plátenná maska recenzia


Pekný pondelok želám všetkým ~


Masking Monday. Stretli ste sa už s týmto pojmom niekedy? Ja osobne som ho objavila úplne náhodou, keď som si prezerala inšpirácie na fotografie skincare produktov. Medzi hashtagmi sa objaviliaj už spomínaný #maskingmonday a taktiež #texturetuesday. Tieto hashtagy prirovnané k jednotlivým dňom v týždni vám môžu pomôcť práve vtedy, ak nemáte nápad, aké nové fotografie na vaše sociálne siete pridať.


A keďže ja kórejské plátenné masky milujem a používam ich už viac ako osem rokov (neuveriteľné), hneď sa mi tento koncept zapáčil a spomenula som si na svoje plátenné masky, ktorých mám doma v zásobe stále ešte niekoľko a bol by najvyšší čas ich vyskúšať. Objednávam ich predovšetkým z Notino, keďže tam majú pomerne široký výber. Príležitostná starostlivosť o pleť nie je nikdy na škodu, avšak netreba to s nimi zasa preháňať :-)


Missha Premium Cica Aloe

Príjemné svetlozelené balenie v sebe ukrývalo plátennú masku so sviežou a šťavnatou vôňou rastliny aloe. Maska bola nesmierne bohatá na esenciu. Tú určite pri každej jednej takejto maske využite aj vy! V chladničke vám vydrží ešte zo dva, maximálne tri dni a esencia vám vydrží podľa množstva zhruba na jednu až ďalšie tri aplikácie ~


Textília k pleti dokonalo priľnula. Pri nanesení pocítite okamžitý príjemný chladivý efekt, po aplikácii je upokojujúci a hydratačný účinok samozrejmosťou. Okrem iných zložiek obsahuje aj extrakt z listu Aloe Barbadensis a Centella Asiatica. Kyselina hyalurónová v zložení, resp. Sodium Hyaluronate, ktorý do pórov pleti vďaka svojmu molekulárnemu zloženiu preniká hlbšie, je taktiež samozrejmosťou.


Plátenná maska na pleť Mizon Joyful Time Acai Berry recenzia


Mizon Joyful Time Acai Berry

Plátenných masiek na pleť v mojej zbierke nie je nikdy dosť. Rada skúšam a objavujem nové masky, nové primárne ingrediencie a značky, ktorých produkty som vyskúšala buď málo, ale ešte vôbec. Missha a Mizon sú značky, po ktorých v prípade textílnych masiek siaham najčastejšie. Joyful Time s Acai Berry by mala pleti poskytovať predovšetkým vitalitu.


Bobule acai sú už dlhoročne známe ako prospešné antioxidanty. Textília boľa ľahučká a k pleti taktiež vynikajúco priľnula. Pleť bola po 20 minútach vláčna a hydratovaná. Vôňa masky bola akoby černicová, buboľková - acai berry :-)


Holika Holika Baby Silky Foot hydratačná maska na nohy


Holika Holika Baby Silky Foot hydratačná maska na nohy

Z textílnych masiek na nohy som zatiaľ vyskúšala iba tú od Kocostar. Táto od Holika Holika je moja druhá v poradí. "Maska" pozostáva z dvoch ponožiek, ktoré si pásikom dokážete k členku prilepiť, takže sa s nimi môžete pokojne aj pobyhovať. Ponožky by som prirovnala akoby k dvom sáčkom, v ktorých sa nachádzajú plátenné ponožky napustené esenciou.


Takýto relax pre vaše chodidlá trvá 15 - 20 minút. Potom je pokožka chodidiel vláčna, hydratovaná, hladšia a zjemnená. Odstránenie stvrdnutej kože a podobné zázraky však nečakajte. Ide skutočne o príležitostný relax :-) Ich vôňa mi pripomínala čosi ako sladšie bambucké maslo. A keďže už sme pri ňom, bambucké maslo je taktiež vynikajúcim pomocníkom v hydratácii pokožky!


Missha Snail 3D plátenná maska


Missha Snail 3D

Keď som na obale videla "3D Sheet Mask", pomyslela som si - Snáď to nebude jedna z tých gélových. Tie mi vôbec, ale že vôbec nevyhovujú, pretože sa z pleti šmýkajú a ja naozaj nechápem, ako niekomu na pleti vôbec môžu držať. A to som pri ich využívaní ležala a aj tak mi to nepomohlo. Každopádne táto slimáčia maska Missha bola iba o čosi hrubšou plátennou maskou.


Textília bola príjemná na dotyk, bohato napitá esenciou. Mala som však problém ju rozlepiť a mierne som ju pri tomto úkone roztrhla. Nevadí. To sa môže stať. Vôňa bola svieža, mojej pleti neprekážala. Po použití bola pleť vláčna, rozjasnená, zjemnená. Nech už sú tieto plátenné masky určené na čokoľvek, hydratačný efekt splní takmer každá z nich a ja si ich kupujem práve preto. Esencia z tejto masky mi ešte vystačila na ďalšie tri použitia! :-)


16 komentárov:

  1. To vypadá na příjemné masky. Ještě jsem je nezkoušela. Nejvíce se mi líbí Acai berry.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Masking Monday som teda ešte nepočula, ale veľmi sa mi to páči :) Kórejské plátenné masky som ešte neskúšala, ale už by bodlo konečne to napraviť :)
    What A Fancy World

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ja teda tieto plátenné masky nemusím, ale celkom ma zaujali tie hastagy a bola by som zvedavá, ako pokračujú ďalšie dni. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. I really want to try that MISSHA snail mask!
    Well, I am really a big fan of mask indeed :)
    HAPPY NEW YEAR dear!

    xoxo,
    |CHELSHEAFLO|

    www.chelsheaflo.com

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Všechny masky vypadají skvěle! Já jsem jich také dostala několik k Vánocům a brzy se je chystám vyzkoušet. :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za komentár ♥ Želám veľa príjemných chvíľ s ich testovaním ♥

      Odstrániť
  6. Masks can be so wonderful! Definitely a great way to feel pampered. Thank you for sharing your thoughts on these!
    the creation of beauty is art.

    OdpovedaťOdstrániť