Top 3 reasons how to save money with a sunscreen

Opaľovacie krémy Notino

Krásny piatok želám všetkým ~

Dnes som si pre vás pripravila článok, ktorý je z pohľadu ročného obdobia naozaj veľmi aktuálny a podľa mňa na jednej strane aj žiaduci, pretože viem, že ľudia mnohokrát ochranu pred slnkom zanedbávajú.

A to je nielen veľká škoda, ale taktiež úmyselné vystavovanie sa všemožným ochoreniam, ktoré sú s ultrafialovým UVA a UVB žiarením spojené.  Samozrejme, toto žiarenie je pre človeka potrebné z toho dôvodu, že človeku poskytuje zdroj vitamínu D. Niekoľko minút denne na slnku vám, samozrejme, neublíži, avšak vystavovanie kože slnku niekoľko hodín bez akejkoľvek ochrany, už problémom je.

UVA a UVB

Vyššie spomenuté UVA žiarenie, ktoré preniká do kože hlbšie, zapríčiňuje starnutie kože (!!), tvorbu vrások (!!!) a negatívne ovplyvňuje imunitný systém. Nielenže preniká mrakmi, ale taktiež preniká aj sklom, čiže oknami a pod, a to po dobu celého roka.  UVB žiarenie  zasa spôsobuje spálenie, začervenanie kože. Vyhnúť sa týmto dvom neduhom môžete niekoľkými spôsobmi a jedným z nich je práve aj používanie opaľovacieho krému. Aj tento druh žiarenia pôsobí celoročne, avšak toto nepreniká sklom. Toľko na úvod a k základu. Ak vás zaujímajú hlbšie a detailnejšie informácie, na internete ich nájdete neúrekom.

Opaľovacie krémy Notino

Prečo nosiť opaľovací krém a navyše s ním ušetriť peniaze?

1. Ochrana - základný dôvod, ktorý nám neraz do hláv všepovali naši príbuzní či blízki, tak prečo ich teda nepočúvame a neberieme si túto radu v srdcu? Ochrana pred škodlivím žiarením, spálením kože, možným vznikom rakoviny kože či iných ochorení, pred sčervenaním pokožky ... Opaľovacie krémy nie sú vyrábané na parádu. Majú svoje opodstatnenie a účel. Opaľovací krém stojí oveľa menej ako prípadná liečba poškodenia kože či zakúpenie rozličných produktov služiacich na zahojenie a upokojenie pokožky.

2. Boj proti vráskam, pigmentovým škvrnám, strate elasticity - vyzerať čo najmladšie čo možno najdlhšie, to si želá nejedna z nás žien, avšak čo tak sa naozaj zamyslieť nad tým, ako to docieliť? Zdravšie stravovanie sa, pravidelný pohyb, skúmanie toho, čo si dávame na tvár a pokožku tela, genetika a mnohé iné faktory nám k tomuto cieľu môžu dopomôcť ale verte mi, krémy proti vráskam do tejto kategórie nespadajú.

V prípade počiatočného štádia, či v mojom prípade prevencie vrások, v tom prípade áno, môžu oddialiť starnutie pokožky. Avšak v takomto prípade je lepšie zľahka začať už v 20-tich (verte či nie :-)), nie následne dúfať, že sa stanú zázraky používaním nejakého drahšieho krému :-) *ak by ale niekto videl isté účinky - gratulujem - ale nechcem si ani len predstaviť, čo v tom kréme je ..* Dajte na ázijské ženy, primárne Kórejčanky, a začnite používať opaľovací krém každý deň.

3. Mnohé z nich poskytujú aj iné, ako ochranné účinky - zjednotenie odtieňu pleti, rozjasnenie pokožky, prípadne dokonca jej zosvetlenie, hydratácia, anti-wrinkle, upokojujúce a mnohé ďalšie.  Vďaka tomu tak nemusíte zbytočne používať niekoľko ďalších pred samotným použitím opaľovacieho krému (neplatí pre hydratačný krém, ktorý je žiaduci aj pod mejkap!) Žiaľ, v týchto končinách mnoho takýchto produktov nie je, avšak aj u nás sa nájde zopár, ktoré naozaj stojí za to vyskúšať.

Eucerin Sensitive Protect SPF50+ opaľovacie mlieko recenzia

Eucerin Sun Sensitive Protect extra ľahké mlieko na opaľovanie SPF50+ som spomenula na blogu už minule. Na e-shope Notino je dostupné v dvoch baleniach - 150 ml a 400 ml. S blížiacim sa letom som, samozrejme, zvolila väčší variant i napriek tomu, že sa slneniu vyhýbam tak veľmi, ako sa len dá.

Každopádne ochranu pred slnkom beriem veľmi vážne a v mnohých prípadoch, keď sa na slnku plánujem zdržať viac, ako len púhych 10-15 min., tieto produkty používam takmer každodenne. Moja pokožka tela je veľmi citlivá na takmer všetko a slnko a opaľovacie produkty nie sú výnimkou. Preto uprednostňujem tie, ktoré sú určené pre veľmi citlivú a alergickú pokožku.

Toto mlieko má béžovkasté sfarbenie a vzhľadom hustejšiu konzistenciu, ktorá sa však pri natieraní na telo zmení na vodnatejšiu. Rozotiera sa s ľahkosťou, zanechávajúc pokožku matnejšiu, sviežu, jemne rozjasnenú, bez akéhokoľvek nepríjemného pocitu.

Nezanecháva žiadne biele fľaky ani škvrny na oblečení. Obsahuje tiež kyselinu hyalurónovú pre zachovanie hydratovanej pokožky. Jeho vôňa je nevšedná, ale zato na mňa pôsobí príjemne. Nespozorovala som žiadne alergické reakcie, žiadne pálenie ani svrbenie.

Bioderma Photoderm opaľovacie mlieka

Vzhľadom na to, že Bioderma patrí medzi moje najobľúbenejšie značky kozmetiky, plne sa jej oddávam aj v boji proti škodlivým slnečným lúčom. Aj v rámci radu Photoderm sú dostupné produkty, ktoré sú vhodné pre citlivú a alergickú pokožku. V rámci prijateľného zloženia som však našla iba tieto dva, ktoré sú síce super, avšak ochranný faktor SPF30 je pre mňa jedinou nevýhodou. Prijala by som aspoň 50-tku.

Bioderma Photoderm opaľovací sprej pre pokožku alergickú na slnko SPF30 sa nachádza v 125 ml balení s rozprašovačom, ktorý by som oveľa radšej zamenila za klasickú tubu, ale nevadí. Textúra je veľmi ľahká, vodnatá, bielej farby, avšak nezanechávajúca žiadne biele škvrny, ale zato jemný lesk na pokožke. Vôňa je ešte nevšednejšia, ako v prvom prípade a ja vôbec netuším, k čomu by som ju prirovnala. Produkt patrí medzi moje najobľúbenejšie.

Bioderma Photoderm AKN ochranný zmatňujúci fluid na tvár SPF30 je druhým produktom, ktorý už ale nepoužívam na tvár, ale iba na telo. Má hustejšiu, bielu konzistenciu, ktorá vašu pleť nielen ochráni, ale tiež rozjasní a zjednotí odtieň. Aróma je približne rovnaká ako pri produkte vyššie.

V prípade, že som šla niekam na dedinu alebo do obchodu, krém mi nevadil. Pri použití pod mejkap som ale už námietky mala. Je naozaj hustý a pokiaľ sa kompletne vpije do pokožky, chce to naozaj čas. Navyše moju pokožku vôbec nezmatnil, práve naopak. Z tých ale všetkých, čo som u nás našla, mi tento jediný vyhovoval najviac, a to aj zložením. Nespozorovala som žiadne alergické reakcie.

9 komentárov:

  1. So many great products! What a wonderful post :)
    the-creationofbeauty.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  2. These all look great, I love the photos too
    xo
    www.laurajaneatelier.com

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Radostina Blagoevasobota, 14 júla, 2018

    There are so many options when it comes to choosing a sunscreen. Thanks for these recommendations!

    www.fashionradi.com

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Thank you very much ^^~ Have a nice weekend! ♥

    OdpovedaťOdstrániť
  5. These sound like lovely sunscreens, and I like your photos! Thanks for sharing your recommendations! :) Sunscreen is definitely an essential here in Queensland!

    Hope you are having a great weekend so far :)

    Away From The Blue Blog

    OdpovedaťOdstrániť