5 reasons why I love Bioderma Sensibio H2O

Micelárna voda Bioderma Sensibio H2O recenzia

Krásny utorok želám všetkým ~ Pokiaľ môj blog navštevujete už niekoľko rokov, určite viete, že francúzska značka dermatokozmetiky Bioderma patrí medzi moje najobľúbenejšie. Mám s ňou len tie najlepšie skúsenosti a ich produkty si pochvaľujem. Veľmi mi pomohli aj v rámci mojej drastickej liečby akné, za čo som nesmierne vďačná. Boli to totižto jedny z mála produktov, ktoré mi v tomto boji pomohli a stav mojej pleti nezhoršili.

Kedysi som dlhodobo používala micelárnu vodu H2O z radu Sébium, no keďže som na túto počula ešte lepšie ohlasy, rozhodla som sa ju vyskúšať. Veď napokon produkty určené pre citlivú pleť sú napokon jedny z tých, ktoré vyhovujú v mnohých prípadoch i problematickej, aknóznej pleti. Treba si iba dávať pozor na určité ich zložky, inak vám vedia pomôcť oveľa viac ako tie priamo určené pre takýto pleť pleti. To je len taká moja malá rada do budúcna, pretože som si s akné odžila to svoje :)

Micelárna voda Sensibio H2O sa nachádza v plastovom balení s ružovými akcentmi. Môžete si ju zakúpiť v troch veľkostiach - 100, 250 a 500 ml, pričom najväčšie balenie nájdete aj so šikovným dávkovačom. Ja osobne som si nechala ešte fľaštičku od Sébium H2O, ktorú som opláchla a následne tam načerpala túto ružovú. Vďaka pumpičke jej miniete naozaj iba toľko, koľko potrebujete.

Micelárna voda Bioderma Sensibio H2O recenzia

1. Je šetrná k pleti a vhodná aj pre tú problematickú, aknóznu ~ Mojím naväčším kameňom úrazu, čo som si odsledovala za dlhšie obdobie, je prítomnosť istých druhov alkoholov v kozmetických produktoch. Moja pleť je na ne jednoducho precitlivená a taktiež nepríjemne vysušená. Parfumácia je ďalší faktor, ktorý zvažujem pri kúpe či skúšaní produktu. Niektoré typy parfumácií môžu za vzniknutie nepríjemných alergických reakcií.

2. Nedráždi oči ~ Potencionálnym vyvolávačom alergií, ako som už vyššie naznačila, môže byť v mnohých prípadoch vôňa produktu. Ako by nestačilo, že moja pleť je veľmi senzitívna, tak ešte aj moje oči sú, ale v oveľa väčšej miere. Preto si musím produkty na odličovanie či očné krémy vyberať bez parfumácie alebo len s veľmi ľahkou, nedráždivou.

3. Poradí si s akýmkoľvek mejkapom, aj s tým vodoodolným ~ Myslím si, že tento bod hĺbkovo rozoberať nemusím. Ide len o ďalšie plus tejto micelárky.

4. Nevysušuje pokožku, nesníma z nej prirodzený mastný film ~ Mnohé produkty, primárne tie pre mastnú a aknóznu pleť, obsahujú látky (a isté druhy alkoholov a iné), ktoré cielene vysušujú pleť. Kedysi som aj ja tento nemastný feeling milovala, no poviem vám, že pre vašu pleť to je hotové peklo. I mastná pleť potrebuje zdravý maz pre správne fungovanie. Tým, že túto vrstvu kompletne odstránite, sa maz začne tvoriť v oveľa väčšom množstve a pleť ho tak nestihne správne korigovať. Aj to má za následok upchávanie pórov a tvorbu nových a nových vyrážok. Je to začarovaný kruh.

5. Neupcháva póry ~ Ďalšia super vlastnosť, ktorú tento produkt má. Póry nielenže neupcháva, ale ich aj decentne čistí. Netreba však zabúdať predsa len ešte na nejaký čistiaci gél, ktorý vám pokožku od mejkapu a iných nečistôt (aj tých z ovzdušia) vyčistí kompletne.