Alterna Bamboo Smooth suchý olejový sprej proti krepateniu

Alterna Bamboo Smooth suchý olejový sprej proti krepateniu recenzia

Krásny piatok želám všetkým ~ Dnes som si však pripravila článok o suchom olejovom spreji, ktorý mám z e-shopu Notino. Ide o vôbec prvý produkt značky Alterna, ktorý som vyskúšala. V mojej vlasovej rutine sa však rýchlo udomácnil a momentálne je mojím hotovým Svätým grálom spoločne s niekoľkými inými produktmi, ale tie vám predstavím inokedy :)

Alterna Bamboo Smooth suchý olejový sprej proti krepateniu by mal primárne slúžiť ako ochrana pred tepelným stylingom, t.j. ako ochrana pred technickými pomôckami akými sú napríklad kulma na vlasy, žehlička na vlasy a iné. Keďže ja ale tieto technické pomôcky nepoužívam už vyše piatich či šiestich rokov, rozhodla som sa tento sprej používať ako dodatočnú starostlivosť pre vlasy.

Keďže ide o sprej, má klasický flakón s rozprašovačom. Ten mi nie až tak veľmi vyhovuje, pretože mám radšej pumpičkový aplikátor, ale zasa to nie je nič hrozné. Treba si len zvyknúť. Aplikujem ho tak, že si niekoľkokrát produkt streknem na dlaň a následne aplikujem do dĺžky vlasov. Niekedy ich ním jednoducho nasprejujem, ale v tom prípade mám pocit, že vlasy ním nie sú dostatočne pokryté. Preto radšej využívam prvý spôsob aplikácie.

Suchý olejový sprej má skôr vodnatejšiu ako olejovitú konzistenciu. Pracuje sa s ním veľmi dobre. Vďaka svojej konzistencii je ľahký a vlasy tak veľmi nezaťažuje. Ba priam vôbec. Používam ho prevažne po umytí vlasov na noc. Cez noc mi vlasy vyschnú a olejový sprej pôsobí. Ráno sú moje vlasy jemné, hebké, poddajné, resp. uhladené, a neskutočne lesklé

Okrem toho sú taktiež zľahka sladko navoňané. Vyzerajú zdravo a nie sú vôbec suché či dolámané. Z dlhodobého hľadiska môžem usúdiť, že sa stav mojich vlasov naozaj o niečo zlepšil. Produkt neobsahuje parabény či syntetické farbivá. Obsahuje tiež veľa prírodných extraktov ♥

Alterna Bamboo Smooth suchý olejový sprej proti krepateniu recenzia