8 tipov ako využiť vazelínu

Tipy ako využiť vazelínu Blog de la Licorne

Krásny štvrtok želám všetkým ~

Moja zbierka kozmetiky je, ako ostatne takmer každej zo žien, skutočne rozmanitá. Väčšinou v sebe ukrýva produkty v rámci starostlivosť o pleť a telo, ale nájde sa tam i niekoľko univerzálnych produktov, ktoré majú viacero foriem využitia. Jedným z takýchto produktov je práve aj klasická vazelína, ktorá je pre mňa všestranným pomocníkom.

V našej domácnosti nesmela a nesmie nikdy chýbať. A keďže je tento všestranný pomocník skutočne účinný, rozhodla som sa s vami dnes podeliť o niekoľko vlastných tipov, ako ho naplno v domácnosti využiť. Na e-shope Notino nájdete okrem tej klasickej od spoločnosti Vaseline aj ďalšie. Stačí si vybrať presne tú, ktorá vám bude najviac vyhovovať.


Starostlivosť o pery

Ako balzam na pery či nočnú hydratačnú masku na pery používam vazelínu celoročne. Predovšetkým ju však oceníte v rámci chladných jesenných či zimných dní, kedy dokáže zima pery skutočne poškodiť. Moje pery sú na chlad a zimu veľmi citlivé. Často sa na nich objavujú jemné šupinky a prasklinky.

Hydratačná nočná maska na pleť

Moja pleť je mastná, náchylná k tvorbe akné, ale poviem vám, že z času na čas vazelínu používam aj ako nočnú masku. S týmto a podobnými produktmi však opatrne, pretože niektorým z vás môžu upchať póry, a to určite nechcete. Ak ju však chcete vyskúšať, vrelo odporúčam, aspoň na niektoré miesta. Vazelína má výborné hydratačné účinky. Ak pociťujem hydratačný deficit na mojej pleti, použijem ju ako posledný krok v rámci svojej nočnej starostlivosti o pleť.

Hydratácia suchých miest

Okrem pleti ju môžete využiť aj v rámci starostlivosti o telo - vynikajúco si poradí so suchou pokožkou lakťov, kolien a dokonca i chodidiel. Jednoducho si nakrémujte chodidlá, dajte si na ne pokožky na noc a na druhý deň ráno sa môžete tešiť z detsky jemnej pokožky ♥

Hydratácia po kozmetických úkonoch

V tomto prípade mám na mysli najmä obočie, ktoré ak si vytrhám, zvykne byť veľmi citlivé a podráždené. Okrem trhania si ho niekedy aj holím špeciálnym strojčekom, britvou. Túto metódu praktizujem už niekoľko rokov a neviem si ju vynachváliť. Vazelína vám po takomto ošetrení pomôže predísť suchej a podráždenej pokožke.

Suché okolie nosa

Ak trpíte nádchou, alergiou či chrípkou a máte tendenciu fúkať si nos takmer každých 10 minút, vaše okolie nosa môže byť nielen podráždené a červené, ale i suché a môže nepríjemne páliť. Pre takéto prípady mám pri sebe vždy kúsok v malom tégliku - a to aj vtedy, ak nie som doma.

Starostlivosť o očné okolie

Vznik vrások podnecuje niekoľko faktorov - genetika, životné prostredie, slnečné žiarenie, nedostatok hydratácie .. A práve vazelína vám môže vo vypnutí a dôkladnej hydratácii očného okolia len a len pomôcť! Rada ju aplikujem ešte dodatočne, na svoj očný krém a neviem si hebkosť pokožky okolo očí vynachváliť ~

Starostlivosť o packy našich miláčikov

Klasická biela vazelína je tiež skvelým pomocníkom pre našich chlpáčov. Hlavne počas chladných a zimných mesiacov, keď sú ich packy vystavované snehu, ľadu a často i posypovej soli. Neraz sú ich pacočky zodraté či poškriabané aj počas teplejších mesiacov, preto je dobré ich z času na čas natrieť vazelínou, aby sa zocelili a opäť zjemnili :-) Taktiež funguje ako impregnačný prostriedok práve proti posypovej soli!

Zjemnenie suchých miest po akné

Stáva sa vám, že po aktívnom akné vám na pleti ostali suché červené miesta? To je dobre! Znamená to, že akné už by malo byť vysušené a viac ho sušiť rozličnými produktmi na akné netreba. Teraz je dôležité toto miesto dôkladne hydratovať a premastiť. Vazelína je na to dokonalým spôsobom. Vyskúšajte sa uvidíte sami! :-) Samozrejme, odporúčam aplikovať len na konkrétne miesta a v malom množstve.


Na čo používate vazelínu vy? 💙